Profiteer nu van onze 100% vers garantie

Hieronder enkele leuke ideeën voor visgerechten die u kan kan bereiden met ons dagvers aanbod.


Kabeljauw op Vlaamse wijze

Kabeljauw op Vlaamse Wijze

Ingrediënten voor 4 personen:

  1. 800 gram kabeljauwhaas
  2. 400 gram kerstomaten
  3. 3 eetlepels panko (paneermeel)
  4. 20 gram platte peterselie
  5. 2 eetlepels olijfolie
  6. peper/zout
  7. 2 eetlepels boter
  8. 1 citroen

Bereiding:

  1. Oven voorverwarmen op 180 graden.
  2. Snijd de platte peterselie grof. Meng dit samen met de panko en de 2 eetlepels olijfolie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Snijd de citroen in schijven.
  3. Boter een ovenschotel in, plaats de vis centraal met rondom de kerstomaten en de citroenschijfjes. Dit zorgt ervoor dat de smaken goed vrij komen in de kabeljauw. Vervolgens verdeel je de vers gekruide panko over de stukken kabeljauw.
  4. Plaats de ovenschotel in de voorverwarmde oven voor ongeveer 12 minuten.
  5. Serveer met frietjes, puree, kroketten,...


Curry stoofpotje van rog en groenten

Ingrediënten voor 4 personen:

  1. 500 gram rogfilets
  2. 3 teentjes knoflook
  3. 4 eetlepels limoensap
  4. 3 eetlepels maïsolie
  5. 1 eetlepel groene currypasta
  6. 1 ui, fijngesneden
  7. 200 ml kokosroom
  8. 230 ml visbouillon
  9. 1 groene paprika in reepjes
  10. 400 gram broccoli
  11. 2 tomaten in blokjes
  12. half bosje lente ui
  13. 1 bosje koriander
  14. 200 gram rijst

Bereiding:

  1. Spoel de rogfilets onder stromend water en dep droog. Plaats de rogfilets op  een schotel en bestrooi met zout en knoflook en schenk er de 3 eetlepels limoensap over. Laat dit 30 minuten marineren in de koelkast.
  2. Verhit de maïsolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de gesnipperde ui toe en fruit glazig.
  3. Voeg de paprika, broccoli, kokosmelk, currypasta en bouillon toe. laat 10 minuten zachtjes koken. Leg dan de rogfilets met de marinade en de tomatenblokjes erbovenop. Doe een deksel op de pan en laat nog 8-10 minuten stoven, tot de rogfilets gaar is. Kook ondertussen ook de rijst gaar in gezouten water.
  4. Snij de lente ui in schuine ringen, verdeel het stoofpotje over borden, werk af met de lente ui en koriander. Lekker met rijst.

Stuur ons gerust jouw receptje met onze verse vis en wie weet komt het op de website om anderen te inspireren.

Info@vishandelcostermans.be